Monday, September 10, 2012

canteq punya mo0d!!!!

Hari jelajah sedunia...lepas satu blog, ke satu blog..dari satu cerita ke satu cerita...ada yang menyayat hati..ada yang hepi2...warna kehidupan selagi hayat di kandung badan..teruskan berjuang!!!

Aku? banyak yang terpikir nak tulis, nk wat kenangan di hari senja cewah,...

sekarang aku di fasa...gundah gelana, sekarang 10/9/2012 tak lama dah nk masuk tahun baru, yang mengangkat sedikit lagi angka usiaku...aigoo...what have i done?



sedih, bimbang, gundah-gelana, hepi, sume bercampur baur menjjadikan aku...terkadang terpikir ini sume asbab yang bisa memantangkan aku, InsyaAllah...sebab aku percaya segala yang Allah jadikan pasti ada sebab dan hikmahnya...aku menantikan hikmah itu...=)


sekarang mood nak mengarang decrease so wait until increase balikla huhulalala...

Monday, July 16, 2012

killer Questions? STOP it!!!!!!

Aigooo...starting dh aigoo..mcm ne la...
InsyaAllah i'll go back to my hometown 18/7/12 without permission from lectr pon...skrg jdi RA, so i should get approval before leave uum...but until when? i already wait for him almost 2 weeks...so hai...hai..bye..bye... we'll face next sem ya... coz i want back to hometown mkn doriam...n fasting with my family...my mom want me with her during this ramadan...so InsyaAllah i'll fulfill my mom wish =)


Dalam kehepian nak balik kampung...jauh di sudut hati...gundah bergelana...tolong...dont ask me the killer Q...too tired to answer it!!! xceli, dont have any answer for that Q...hurss....


sape tnya lgi, i fire!!!!

Tapi...semua yg berlaku pasti ada hikmahnya..see, even byk masalh mcm ne pn...saya stay leh InsyaAllah berpuasa penuh dgn family, sambut raya dgn family, not just cuti 2 or 3 hari je...Alhamdulillah... =)
Allah maha adil... =)


Ramadan dah dekat, Ya Allah pjgknlah umurku, sempatkanlah daku dengan Ramadan thn ni...temukan daku dgn malam Lailatu qadar ya Allah... 


InsyaAllah i'll ensure this Ramadan will be the BEST, i'll do my best to get the best result InsyaAllah...bantu aku ya Allah...


Ayuh semua, kita rebut peluang keemasan ini, 
sungguh...aku hamba yg dahagakn pahala-Mu ya Allah...




Haliza Azura Abdul Halim,
Maybank College, Sintok, Kedah,
17/07/2012...01:23am
Ramadan this year, InsyaAllah will start on 21/07/12


bajet obesey =)

Wednesday, June 13, 2012

new member =)

Alhamdulillah, asar 12/6/2012 menyaksikan my family member membesar ayah hehe...mak su selamat melahirkan her second baby, n it's baby girlll...aiiii comey, geram nk tarik2 pipi dia...tp kna sabaq, nty balik raya kita tarik puas2 hehe...


now,still kt library lgi......lapar, sejuk, penat especially my brain n eyes huhu...capek eden...tp demi ilmu, ku gagahkn jua huhu...




                                                           baby bulatttt




Assalamualaikum.....


                                         my mok cu with her 1st daughter =)




wif Aqilah  =)


masa akad nikah Zalina...

lpas msk pic mcm ni teringin lak nk bt satu story sal 'My big big family', mskknn pic sume my family member, tuk kenangan d masa hadapan, jauhnya pikiq hihihiiiiiii....


sayam sokmo!!!!.... =)

Monday, June 11, 2012



You can be the peanut butter to my jelly

You can be the butterflies that I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'



Chorus
Don't know if I could ever be Without you 
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie 
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high 
And you're the one I wanna marry 



Cause you're the one for me 
And I'm the one for you 
You take the both of us 
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 2
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together



Chorus
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry



Cause your the one for me 
And I'm the one for you
You take the both of us
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two



Verse 3
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya 
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle




Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me 
And I'm the one for you 
You take the both of us 
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
Yeah, yeah

..................................................................................................................


too sweet, really2 like it <3

sweet tak? hihihiiii...










Friday, June 8, 2012

Baby first step... =)

Alhamdulillah... everything smooth je...
Semalam start pakai tudung bidang 60 yg jahit kt depan, xpenah lgi, dulu yg berjahit kt depan ni tudung sekolah jela hehe...now...Alhamdulillah...


Betul, sgt2 selesa n selamat =)
Betul, apa yg Allah suruh pasti ada hikmat d sebaliknya...


terpikat dgn petikan d bawah ni...


Jika ada lintasan untuk berubah... 
Maka bersegeralah...
Kerana lintasan itu...
Datang dari Allah swt...
InsyaAllah...♥



Saya tahu, barangkali kamu terlupa sekali-sekala untuk memakai lengan panjang, terlupa untuk menutup rambutmu yang ikal mayang, terlupa untuk memakai seluar di bawah paras lutut dan seribu satu lagi kelupaanmu.
Tapi kamu jangan lupa, malaikat yang mencatat amalanmu di kiri dan kanan tidak pernah lupa untuk menulis amalanmu. Dan yang paling kamu tak boleh lupa, Pencipta kita sentiasa memerhatikan kita. Maha Suci Allah dari sifat hamba-Nya yang pelupa. Kalau hari-hari lupa, sampai bila kesudahannya?
Barangkali juga kamu tahu menutup aurat penuh itu wajib. Cuma kamu masih belum kuat untuk berubah. Kamu tahu, memakai tudung perlu menutup dada, memakai baju jangan yang ketat-ketat dan nipis, apabila berhias biarlah berpada-pada.
Tetapi kamu jangan lupa, kekuatan itu datangnya dari iman. Dan iman itu datangnya dengan keyakinanmu pada janji Tuhan. Apa kamu sudah lupa mengapa Allah memberi arahan sedemikian?
“Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.” (An-Nur :31)
Maka saya membuat kesimpulan peribadi. Kebanyakan kita berpakai mengikut undang-undang budaya bukan syariat lagi. Kalau tidak, mana lahirnya golongan pakai jubah tapi tak bertudung, apabila bertudung pula, baju hampir-hampir tanpa lengan, kain pula terbelah depan belakang?
Kalau lelaki pula, seluar ketat-ketat, seluar singkat-singkat. Mungkin begini, lahir-lahir ibu bapa pakai begitu, maka anak-anak juga mengikut apa yang dipakai ibu bapa. Kita pakai ikut budaya tanpa tahu dalilnya? 


Jom!!!! semua berubah, demi meraih cinta-Nya yg agung =)
InsyaAllah esok nk g kedai, cari kain nk bt tudung lgi =)



sesungguhnya kematian itu boleh menjemput kita bila2 msa shj...
Penentuan kita d akhirat kelak adalah pantulan drp pilihan kita skrg ni...
Apa jalan yg kita plih?
Apa yg kita buat?
Kemana perginya usia2 kita yg d anugerahkn Allah?

Ya Allah....
aku hambaMu yg lemah...
aku selalu lalai dlm menjalankn tuntutanMu


Ya Allah...
Ampuni aku n kedua ibu bapaku...
Bantu aku dalam istiqomah ini...


Ya Allah...
Redhaila aku sbg hambaMu...
................................................
at wedding ceremony of Munzir n Mashirah

Saturday, June 2, 2012

hep...hep...horeyyyy!!!!!

epey nampak kak? hehe...


Alhamdulillah, semakin pjg langkahku hihi...tq fizah, other people for sure not confident to let someone who just  got P licence to drive, but fizah Alhamdulillah believe me, even yes..yes.... i still make a little mistake, tunjuk ajarku sifuuu hehe...


believe it or not, she let me driven from perlis to kedah n today i driven from uum to arau to attended marriage ceremony...Alhamdulillah...we are arrived safely =)


Tadi msa drive smpt berkhayal, bestnya if i have my own car, for sure every weeks i balik kampong yeaaaa hehe...InsyaAllah =)




                                                     Ni la mini cooper fizah yg ku drive hehe...







wif mahaguru hehe....





Brutal itu penting? hehe... 
pic taken - 2011, Pulau Pinang...

Dulu penah dgr dlm radio, sorg gurl col DJ n said, she really like to heard Daniel Bedingfield song while drive, tittle - If You're Not The One, from that, trus aku cri lagu tu, n terminat ngan lagu ni n teringin gak msa drive nk dgr lagu ni...apa rasa er? hehe...ada jg org mcm ni kan? hihi...

pe pn, love as always... <3

































Friday, June 1, 2012

Terukir d Star!!!! =)

beshhh la ini lagu...tp ada jg org yg xminat yuna n leh kutuk lak tu ish2...even kta xsuka pn jgnlah smpai kutuk2 org xbaek tau...if xsuka ignore jela...carilah yg kita suka tu naaa....coz, no body is perfect ...


jom layaz ini lagu smbil membeku dlm library uum...mai nk habaq ceq oiii....ceq sejuk smpai nk pegang pen pn xle, nk menulis lgi seksa...semijik2 i tulis tu...kira hmpir membekula la my fingers ni uhuk... =(


Monday, May 28, 2012

=') ketawa & air mata...

ketawa dan air mata...itu sebenarnya cinta...cewah termenyanyila plk huhu (ptt asal ptg je hujan huhu)...believe it or not, all of us for sure penah rasa...dlm hati menangis tp luaran senyum...n ketawa....


sebenarnya hanya kita n Allah sj yg tahu betapa inside menangis...sedih mengunung...tp in front of our friends we smile n laugh, coz...we dont want our friend fell sad too n we dont want the shiny day change to cloudy day huhu.... biarla, ku menangis keseorangan... =')


Alhamdulillah, when we always smile, bt diri kita sibuk, InsyaAllah the problems will slowly disappear, yes, the problems will not solve easily, but at least we will feel more rilex n the very important can breath smoothly  =)


chaiyok2!!!! sume luv as always =)


Manusia merancang kerana cita-cita, Allah merancanng kerana Cinta...<3

Tuesday, May 22, 2012

ya Allah bantu aku dalam Istiqomah ini...

iman kusyuk berdoa =)

Alhamdulillah...selepas beberapa hr dok berperang dgn diri siap nangis2 lgi pasal tudung (entry tuk episod gundah gelana itu here http://poshaliza.blogspot.com/2012/05/layakkah-aku.html )


semalam 1 rejab Alhamdulillah ak dh beli kain tudung bidang 60, ak sgt2 yakin skrg yg ak smemangnya WAJIB bertudung mengikut tuntutan ISLAM bkn tuntutan FESYEN or DONIA even my tudung skrg pn xdela kecik sgt, InsyaAllah msh dlm landasan islam, menutupi paras dada - WAJIB!!! n if i worn tudung bawal i'll worn inner neck inside to avoid other people see my neck...Alhamdulillah jaga juga...tp...still rasa something... =(


agree with this pepatah - Bersahabat dengan pembuat minyak wangi pasti turut mendapat aroma wangiannya. Berkawan dengan pembuat besi, takkan terlepas dari terasa bahangnya. Alhamdulillah Allah kurniaknku sahabat2 seumpama pembuat minyak wangi tersebut...lama2 kelamaan terselit jua wangi itu kepadaku...syukran fizah n ayu...


InsyaAllah...i'll make my tudung with my hand...bajet handmade la ni er hehe...just want to apply my art hehe...windu nk menjahit tudung dlu sek selalu bt sdri, skrg tudung sek adik..now my tudung lak hehe...

Apa pun yg plg penting skrg...Istiqomah...


ya Allah aku mohon pada-Mu tetaplah aku supaya sentiasa Istiqomah demi meraih Cinta- Mu...ya Allah bantu aku..aku hanya hamba-Mu yg lemah...tanpa-Mu, aku tak bererti ya Allah...


                                                                 Peace no war yaaa... =)

Kain Tudung baruku

Satu Khas tuk adikku ciq =) kta berhijrah bersama2...meraih cinta-Nya...

InsyaAllah nty ada pitih lbh..beli lgi...n berkira2 nk beli yg buatan Mesir, cantik n warna kosong, so suitable with flowerfull baju kurung hehe =)

Wednesday, May 9, 2012

layakkah aku???



ya Allah sesak nafasku....
memang...persoalan ni dh bermain lama sgt dlm kepala ak..kdg2...nk menangis bila memikirkn benda ni, kdg2 pk ak nk tunggu 'teguran' mcm ne lgi? xsedarkah lagi? ya Allah...


Dulu ak pernah berhijrah...pakai tudung besar, bidang 60 penah...xsilap dr sem 3 or 4 kot? until hbs praktkl...lpas praktkl, tudung byk tertinggal kt klang...n berjinak2 dgn tudung bawal biasa blik ya Allah...walaupn cuba sedaya upaya xpakai tudung bawal yg berwarna putih coz xnk nmpk leher...


sekarang...hidayah itu menjengah lagi...ya Allah mungkin Allah nk ak bertudung mengikut syariat...tp ya Allah syaitan itu sentiasa berusaha menghalangku...skrg perasaan malu n kelayakkan bermain d benakku...n plg penting mampukah aku utk istiqomah???


ya Allah...


ya Allah, ilmu aku sedikit sgt, ak takut aku xlayak...tp smpai bila? tudung labuh xsemestinya hanya d pakai oleh ustazah shj...ya Allah itu tuntutan,....


Firman Allah s.w.t. yang bermaksud: 
“Wahai Nabi, katakan kpd isteri²muanak² perempuanmu isteri² orang mukmin, ‘hendaklah mereka melabuhkan jilbab ke seluruh tubuh mereka. Yg demikian itu supaya mereka mudah dikenali sebagai wanita baik agar mereka tidak diganggu.”(Surah Al-Ahzab: 59)




ya Allah, Allah dh ingatkan...dh tegur dh...nk tunggu apa lgi???


tambahan skrg ak byk terlibat dengan saudara baru...tudung mereka amat2 memberi tamparan yg maha hebat buatku...takkan ak nk tunjukkn contoh yg xbaik tuk mereka? ya Allah maafkan aku...

Dalam aku berkira-kira tuk memakai tudung labuh, tiba2 adik ak send msg, kak ya 'mcm ne if ciq nk pakai tudung labuh? apa pndpt kak ya? .. terkesima seketika...ya Allah...ya, aku menyokong 100%...tp aku??? 

8/5/2012 - usrah, tp ak xattend ada keja sket...lpas usrah fizah nk antr ayu blik maybank, tetiba msa keluar keta ayu ckp, 'za td ayu ternmpk dua perempuan sorg pakai sbijik mcm fizah n ayu terkejut sgt yg sblah fizah pakai tudung labuh n warna hitam, ayu ingt za dh td, rupa2nya org lain, doa2 supaya za pakai tudung lagi besar la kot?' ya Allah terkesimanya aku...kata2nya bermain2 dlm benakku smpai waktu skrg...tp ak malu tuk menyatakannya kpd fizah, tuk mencuba tudungnya ya Allah...bantu aku...

Dr td ak dok mencari kata2 semangt...key word - layakkah aku bertudung labuh

Alhamdulillah byk blog yg aku lewati yg byk menyedarkan aku...ni antara entry yg aku baca...
- Tudung labuh, Ilmu banyak?
-Tudung Labuh itu Indah
-Harga sehelai tudung labuh
-Kenapa kaum hawa pakai tudung?
-Tudung labuh itu kolot

search blog ni tuk dptkn semua cerita d atas, amat2 bermanfaat...... http://mujahidahwana.blogspot.com/2010/08/ramadhan-datang-lagi-tudung-labuh-itu.html

kawan2 tolong doakan saya...smoga sy menemui kekuatan utk berhijrah, demi meraih cinta Ilahi...

ya Allah...bantu aku, aku lemah ya Allah...ya Allah jgnlah kau jadikan dunia ini lbh ku cintai drp akhirat-Mu...

Bantu aku ya Allah...

Sunday, April 22, 2012

oh hati....



susahnya nk pujuk diri tuk study...masa dah makin suntuk, sungguh aku masih menanti, apa hikmah di sebalik semua ini...namun...ya Allah berikanlah kekuatan kepadaku, kuatkanlah semangatku, tabahkanlah aku dalam mengharungi semua ujian-Mu ini...sukar ya Allah...








Hati...sabarlah dikau...

Percayalah janji Allah itu benar...


Haliza Azura Abdul Halim...tolong study, demi Islam, demi keluarga, demi masa depanmu...chaiyok za!!!!







aja-aja fighting za...







Wednesday, April 18, 2012

Standing Alone...



\
I can see the flower upon which my life grows, blooming into a rose.

See the hope and courage in the strength of the petals.
As long as I am, I will be.
The flower will never wilt or die.
As my life grows back, I shall become strong.
I shall become only dependent on one.
That one will be me.
I will rise with my petals high.
My life as a flower will bloom and prosper as I grow.
I may not be the pick of the patch, but I am just as beautiful as the rest.

I will stand as one, but not a lonely soul.
The tears will be far from my smile.




copy itu kopi...




xceli...malam ni kununnya nak tulis puisi...cewah, cik Haliza berpuisi dushhh...hancoss lerrr hehe...ni ok, dlu siap berangan nak tulis novel, siap fikir dh dengan jalan cerita lagi lawak2...tapi tak kesampaian...huhu...(pengaruh novel yg maha karya kuat).

Ilham untuk tulis puisi malam ni mai lpas dok tgk citer industan...mmg best tgk citer industand sesorg coz...leh tangkap leleh if ramai cik haliza akan cuba semacho yg mungkin takkan mengalirkan ayaq mata (malu hilang brutal huhu)...

kdg2 fikir bestnya jika hidup ni cam citer industand...epey ending...al-sebab kta tak tahu apa kesudahan hidup kita...apa yang pasti kita doakan smoga kita semua menemui perngakhiran yang baik, sentiasa dalam iman, InsyaAllah...

i should get sleep now, esk abah nk belanja coz...i got licence oyeee Alhamdulillah...terima kasih Allah... =)






Alhamdulillah...yippa...yippaaaaa =)

Alhamdulillah...kesyukuranku panjatkan ke hadrat Ilahi, atas segala kurniaNya...


yela2...i know, mostly sume org dh ada lesen, aku yg keterlewatanhuk hehe...dlu penah amik sekali msa degree tp xsmpat siap..bz memanjang n ramai sgt student yg wat lesen...berbas-bas..xlarat nk tunggu jah huhu...


  4/4/12 - test motor, Alhamdulillah LULUS!!!
18/4/12 - test keta, Alhamdulillah LULUS!!!
Syukur sgt2...semua sekali je (if xlulus kna tmbh duit lgi (-_-) )


ni semua berkat doa ibuku, ayahku...sahabat2ku...mereka tunjang kekuatanku...terima kasih ya Allah hadirkan insan yg terbaik sbg penemanku d dunia ini...Alhamdulillah...


                                           ini L punyak lesen...InsyaAllah minggu depe dpt la P =)


ehem2 - past ni siap la van abah hik3...xpn keta hapis...bolasahzzzz =p

Monday, April 16, 2012

oh thesis.... ='(





oh thesis...
kerna mu thesis...
siangku terbayang...
malamku igau...
ku gilakan kau...

oh thesis...
kau sering hadir dlm setiap nafasku...
kemana sja kakiku melangkah, teguh kau turuti...even ke ladies jua...
kau peneman setiaku...sayangku (cewah)...

oh thesis...
kau mengingatkan aku pd pepatah...
mandi xbasah...
tidoq xlena...
makan xkenyang...
sungguh...kau ku gilai...

oh thesis...
kernamu thesis...
lidahku kelu...
fikiranku buntu...
mataku berpinar...
disaat...insan bertanya 'BILA NK HBS STUDY'
kau g... thesis...

oh thesis...
berapa byk ayaq mata yg kau tagihkan wahai thesis...
berapa lma lagikah engkau pegang watak 'nightmare' dlm lena yg kure indah dek nightmare ini...
berapa byk lgi idea yg harus aku perah utk menyiapkanmu...
bilakah aku bisa bernafas dgn tenang tanpa rasa sumbaq dek saluran pernafasan yg terhalang deq thesis...

oh..thesis...
sungguh kau kejam THESIS...
wawaaaaaaaaa.........
puisi ni khas tuk dri sdri n rumate tercayam...
fizah, zaza, nora =)
luv u soooo much...smoga kejayaan milik kta bersama InsyaAllah, amiin.. =)

hidup kna epey sokmo!!!


fight for the bright future, chaiyok!!!!


ada apa dengan chintak???



Thursday, March 29, 2012

Bukankah aku? Bukan er??? hihihiiii

Alhamdulillah...life makin stabil but still beribut taufan lgi...al-maklumla selagi my thesis not finish selagi tula huhu...lesen InsyaAllah 4/4 test moto, keta? menyusur...kot2 ari yg sma... =)

ok2...tetiba jdi addict lak ngan lagu ni, Bukankah aku? ni kes dri cite Pelangi Kasihla...tetiba cite lak y d persalahkn huhu...best lagu ni, slow...mendalam je mksd dier...wanna hear? cekidout!!!! =p


lagu ni cedey....smbil cri mo0d tuk study, layanzzz 

Wednesday, March 14, 2012

untuk apa airmata itu???

serba xkena pn ada, nk tulis or x huhu...the strong reason why i write here, MY DIARI tertinggal kt PERLIS n sy kt KELATE now dushhh...

dua tiga mejak ni, kepala byk sgt pusing, pikir itu pikir ini...n effect from this, ayaq mata dh kering kot, if ada sesuatu...susah ayaq mata ni nk kuar, myb penat sgt dh pk...ya Allah...
tp...sakni gatai tangan open fb n tgk wall kwn...Alhamdulillah she is pregnant now...im happy for her, but at the same time im too sad...n  teardrops again... untuk apa airmata itu???

adakh effect from teardrops on my guitar? ayakzzz hehe, jom layaz jap =)

Thursday, January 12, 2012

Insan yg ku cintai dalam diamku…


Ya Allah..Peluklah hati ini di saat ku mulai merasa gelisah

 dalam penantian penuh kesabaran ini,

terkadang Hatiku merasa rindu pada dia insan yg ku cintai 

dalam diamku…


Ya Rabb..Biarlah ku simpul dalam setiap do’a-do'a dalam Istikharahku kepada-MU Rasa ini,,,agar kelak Engkau Satukan hatinya dan hatiku yang kan bertaut bertahta dan bersemi indah karna Redha-MU….


Ya Rabb…Tuntunlah Hati hamba agar hanya mau menerima CINTA seorang Insan yang benar2 Pilihan-MU bukan Semata-mata Pilihan Nafsuku.


Ya Rabb,,,Bila dia memang baik untuk kami,agama kami,masa depan dunia dan akhirat 
kami,bisa membimbing dan membawa kami lebih dekat pada-Mu,Maka dekatkanlah diri 
dengannya & satukanlah kami dalam pernikahan yg sakinah,mawaddah,warrahmah....


Tapi kalau bukan dia yg terbaik,Maka jangan biarkan kekaguman kami menjadi suka apalagi cinta,Jadikanlah kekaguman kami seperti orang lain kagum padanya,,Engkaulah Maha membolak-balikkan hati Maka kami titipkan rasa ini,kami serahkan semuanya pada-Mu,karna semua ini adalah milik-Mu..Aamiin

chatro0m...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com