Wednesday, June 13, 2012

new member =)

Alhamdulillah, asar 12/6/2012 menyaksikan my family member membesar ayah hehe...mak su selamat melahirkan her second baby, n it's baby girlll...aiiii comey, geram nk tarik2 pipi dia...tp kna sabaq, nty balik raya kita tarik puas2 hehe...


now,still kt library lgi......lapar, sejuk, penat especially my brain n eyes huhu...capek eden...tp demi ilmu, ku gagahkn jua huhu...




                                                           baby bulatttt




Assalamualaikum.....


                                         my mok cu with her 1st daughter =)




wif Aqilah  =)


masa akad nikah Zalina...

lpas msk pic mcm ni teringin lak nk bt satu story sal 'My big big family', mskknn pic sume my family member, tuk kenangan d masa hadapan, jauhnya pikiq hihihiiiiiii....


sayam sokmo!!!!.... =)

Monday, June 11, 2012



You can be the peanut butter to my jelly

You can be the butterflies that I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'



Chorus
Don't know if I could ever be Without you 
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie 
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high 
And you're the one I wanna marry 



Cause you're the one for me 
And I'm the one for you 
You take the both of us 
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 2
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together



Chorus
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry



Cause your the one for me 
And I'm the one for you
You take the both of us
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two



Verse 3
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya 
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle




Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me 
And I'm the one for you 
You take the both of us 
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
Yeah, yeah

..................................................................................................................


too sweet, really2 like it <3

sweet tak? hihihiiii...










Friday, June 8, 2012

Baby first step... =)

Alhamdulillah... everything smooth je...
Semalam start pakai tudung bidang 60 yg jahit kt depan, xpenah lgi, dulu yg berjahit kt depan ni tudung sekolah jela hehe...now...Alhamdulillah...


Betul, sgt2 selesa n selamat =)
Betul, apa yg Allah suruh pasti ada hikmat d sebaliknya...


terpikat dgn petikan d bawah ni...


Jika ada lintasan untuk berubah... 
Maka bersegeralah...
Kerana lintasan itu...
Datang dari Allah swt...
InsyaAllah...♥



Saya tahu, barangkali kamu terlupa sekali-sekala untuk memakai lengan panjang, terlupa untuk menutup rambutmu yang ikal mayang, terlupa untuk memakai seluar di bawah paras lutut dan seribu satu lagi kelupaanmu.
Tapi kamu jangan lupa, malaikat yang mencatat amalanmu di kiri dan kanan tidak pernah lupa untuk menulis amalanmu. Dan yang paling kamu tak boleh lupa, Pencipta kita sentiasa memerhatikan kita. Maha Suci Allah dari sifat hamba-Nya yang pelupa. Kalau hari-hari lupa, sampai bila kesudahannya?
Barangkali juga kamu tahu menutup aurat penuh itu wajib. Cuma kamu masih belum kuat untuk berubah. Kamu tahu, memakai tudung perlu menutup dada, memakai baju jangan yang ketat-ketat dan nipis, apabila berhias biarlah berpada-pada.
Tetapi kamu jangan lupa, kekuatan itu datangnya dari iman. Dan iman itu datangnya dengan keyakinanmu pada janji Tuhan. Apa kamu sudah lupa mengapa Allah memberi arahan sedemikian?
“Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.” (An-Nur :31)
Maka saya membuat kesimpulan peribadi. Kebanyakan kita berpakai mengikut undang-undang budaya bukan syariat lagi. Kalau tidak, mana lahirnya golongan pakai jubah tapi tak bertudung, apabila bertudung pula, baju hampir-hampir tanpa lengan, kain pula terbelah depan belakang?
Kalau lelaki pula, seluar ketat-ketat, seluar singkat-singkat. Mungkin begini, lahir-lahir ibu bapa pakai begitu, maka anak-anak juga mengikut apa yang dipakai ibu bapa. Kita pakai ikut budaya tanpa tahu dalilnya? 


Jom!!!! semua berubah, demi meraih cinta-Nya yg agung =)
InsyaAllah esok nk g kedai, cari kain nk bt tudung lgi =)



sesungguhnya kematian itu boleh menjemput kita bila2 msa shj...
Penentuan kita d akhirat kelak adalah pantulan drp pilihan kita skrg ni...
Apa jalan yg kita plih?
Apa yg kita buat?
Kemana perginya usia2 kita yg d anugerahkn Allah?

Ya Allah....
aku hambaMu yg lemah...
aku selalu lalai dlm menjalankn tuntutanMu


Ya Allah...
Ampuni aku n kedua ibu bapaku...
Bantu aku dalam istiqomah ini...


Ya Allah...
Redhaila aku sbg hambaMu...
................................................
at wedding ceremony of Munzir n Mashirah

Saturday, June 2, 2012

hep...hep...horeyyyy!!!!!

epey nampak kak? hehe...


Alhamdulillah, semakin pjg langkahku hihi...tq fizah, other people for sure not confident to let someone who just  got P licence to drive, but fizah Alhamdulillah believe me, even yes..yes.... i still make a little mistake, tunjuk ajarku sifuuu hehe...


believe it or not, she let me driven from perlis to kedah n today i driven from uum to arau to attended marriage ceremony...Alhamdulillah...we are arrived safely =)


Tadi msa drive smpt berkhayal, bestnya if i have my own car, for sure every weeks i balik kampong yeaaaa hehe...InsyaAllah =)




                                                     Ni la mini cooper fizah yg ku drive hehe...







wif mahaguru hehe....





Brutal itu penting? hehe... 
pic taken - 2011, Pulau Pinang...

Dulu penah dgr dlm radio, sorg gurl col DJ n said, she really like to heard Daniel Bedingfield song while drive, tittle - If You're Not The One, from that, trus aku cri lagu tu, n terminat ngan lagu ni n teringin gak msa drive nk dgr lagu ni...apa rasa er? hehe...ada jg org mcm ni kan? hihi...

pe pn, love as always... <3

































Friday, June 1, 2012

Terukir d Star!!!! =)

beshhh la ini lagu...tp ada jg org yg xminat yuna n leh kutuk lak tu ish2...even kta xsuka pn jgnlah smpai kutuk2 org xbaek tau...if xsuka ignore jela...carilah yg kita suka tu naaa....coz, no body is perfect ...


jom layaz ini lagu smbil membeku dlm library uum...mai nk habaq ceq oiii....ceq sejuk smpai nk pegang pen pn xle, nk menulis lgi seksa...semijik2 i tulis tu...kira hmpir membekula la my fingers ni uhuk... =(


chatro0m...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com